23 d'abril de 2024

Deixeu en pau el pobre senyor D’Hondt (III)

Un article on mostre que el sistema electoral que es fa servir a les eleccions generals espanyoles per triar els diputats al Congrés és molt poc proporcional, tant pel que fa al repartiment d’escons com pel nombre de diputats que atribueix a cada circumscripció.

Si, en comptes de la província, la circumscripció electoral fora la comunitat autònoma la qualitat del sistema milloraria substancialment.

2 respostes a “Deixeu en pau el pobre senyor D’Hondt (III)

  1. Robert, gràcies per il·lustrar-nos amb aquest estudi tan detallat i clar. Molt interessant. Coincidisc amb tu que l’actual sistema dista de ser equilibrat i no és tan representatiu com a algunes ens agradaria. És un tema complex i propici per a debats interessants però no veig que, obrir aquest meló i posar dades comparatives com tu has fet, suscite gens d’interés en els nostres polítics una vegada arriben al poder. Per què serà?
    Puc arribar a entendre que es busque evitar fragmentar excessivament la cambra i/o evitar bloquejos però, a mi m’agradaria una altra proporcionalitat més proporcional, jejeje.
    Ara que el sistema grec d’assignació d’escons m’agrada menys encara.
    Salut

Els comentaris estan tancats.