3 de març de 2024

Deixeu en pau el pobre senyor D’Hondt (III)

Un article on mostre que el sistema electoral que es fa servir a les eleccions generals espanyoles per triar els diputats al Congrés és molt poc proporcional, tant pel que fa al repartiment d’escons com pel nombre de diputats que atribueix a cada circumscripció.

Si, en comptes de la província, la circumscripció electoral fora la comunitat autònoma la qualitat del sistema milloraria substancialment.

2 respostes a “Deixeu en pau el pobre senyor D’Hondt (III)

  1. Robert, gràcies per il·lustrar-nos amb aquest estudi tan detallat i clar. Molt interessant. Coincidisc amb tu que l’actual sistema dista de ser equilibrat i no és tan representatiu com a algunes ens agradaria. És un tema complex i propici per a debats interessants però no veig que, obrir aquest meló i posar dades comparatives com tu has fet, suscite gens d’interés en els nostres polítics una vegada arriben al poder. Per què serà?
    Puc arribar a entendre que es busque evitar fragmentar excessivament la cambra i/o evitar bloquejos però, a mi m’agradaria una altra proporcionalitat més proporcional, jejeje.
    Ara que el sistema grec d’assignació d’escons m’agrada menys encara.
    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *